Om os

De første Plankoafrø blev plantet i efteråret 2015, da to kontormus, halvvejs igennem deres shippinguddannelse, besluttede sig for at slibe borde i deres fritid for at tjene lidt ekstra lommepenge. 

Med hjælp og medvind fra baglandet fik Oliver og Anton stillet et kælderlokale og en baghave til rådighed, hvor træolien kunne flyde og savsmulden kunne flyve. Der gik ikke lang tid, før de to gutter fik stablet deres første plankebord på benene og lagt en annonce på Den Blå Avis. 

Efter en uges tid var der fundet en køber til det to meter lange fyrretræsbord, og drengenes første salg var i bogen. Der var dengang ingen tvivl om, hvad overskuddet skulle gå til - flere planker! CVR nummeret blev registreret og Plank + Oliver og Anton blev til Plankoa.

Det næste års tid kunne du finde drengene hver lørdag og søndag morgen stå og sortere tagspær i byggemarkedernes trælaster ved åbningstid. Der var ikke en time til overs dengang og der blev slebet og olieret borde i alt slags vejr.

Fra kælderen og baghaven i Gentofte, rykkede drengene videre til et skur i en supermarkeds baggård i Søborg. Hverken lokationen eller indretningen var et boligmagasin værdigt, men effektivt og billigt, det var det. Omgivet af rotter og diverse efterladenskaber, fortsatte drengenes jagt efter deres plads i møbelindustrien. 

Ordrebogen voksede sig større og kvadratmeter blev hurtigt en mangelvare i den nystartede plankebiks. Oliver og Anton lejede sig derfor ind på et nedlagt avistrykkeri i Valby, hvor der var plads til at skalere forretningen op. Der skulle også langes nogle planker over disken nu, for drengene havde lagt hele skidtet på rød og sagt deres fuldtidsjob i Shippingbranchen op. 

De to drenge har været enige og uenige siden dag 1. De har haft gode idéer og knap så gode idéer henad vejen, men de har bevæget sig fremad uanset hvad. Siden 2015 har de holdt sammen i tykt og tyndt og med showrooms i både Jylland og på Sjælland, lever drømmen i bedste velgående, som den altid har gjort.

Oliver (medejer)

Vi i Plankoa har en brændende kærlighed for Skandinavisk, æstetisk design, hvilket afspejler sig i alle vores stilrene produkter.

Vi elsker et godt håndværk, detaljerne i træet og ikke mindst kvaliteten af det produkt, vi sender hjem til dig.

Er du i tvivl om farve, dimensionerne eller bare ønsker at se vores produkter med egne øjne, er du altid velkommen forbi vores showroom til en snak, for sammen finder vi den bedste løsning for dig.

Anton (medejer)

Målet med Plankoa for os er at innovere et brand, der bliver ambassadør for den enkle og stilrene skandinaviske indretning, vi er vokset op i. Vi vil skabe en rolig og hjemlig fornemmelse, når du omgås vores forretning. Når du besøger vores hjemmeside, møder os i vores showrooms og køber vores produkter, skal du have en klar mavefornemmelse om, at det føles rigtigt.

 • Showroom Rødovre

  Islevdalvej 43,

  2610 Rødovre

  Onsdag 16.00 - 17.30
  Lørdag 10.00 - 14.00

  Søndag 10.00 - 14.00

 • Showroom Fredericia

  Fuglsang Allé 20
  7000 Fredericia

  Lørdag d. 10/06 kl. 10.00 - 14.00

  Mere information 

Hos Plankoa står vi altid indenfor det vi leverer!